Tips voor het bakken van overheerlijke kabeljauw

Het bakken van kabeljauw is helemaal nog niet zo lastig. Het is echter wel belangrijk om op een aantal punten te letten tijdens het bakken om een overheerlijke kabeljauw te bereiden. In dit artikel geven we je tips voor het bakken van vis in de pan of in de oven. 

Kabeljauw bereiden

Voordat je start met bakken is het belangrijk om te bedenken op welke manier je de vis wilt bereiden. Leg alle benodigdheden klaar: een pan met anti-aanbaklaag, olie of boter, een spatel en benodigde kruiden. Voordat je de kabeljauw gaat bereiden is het belangrijk om de vis droog te deppen.

Welke kruiden past bij kabeljauw?

Een kabeljauw gekruid met peper en zout is natuurlijk hartstikke lekker, maar wil je een keer iets anders? Dan zijn er genoeg kruiden die goed passen bij vis. Daarom is nieuwe kruiden bestellen altijd een goed idee. Denk bijvoorbeeld aan peterselie, dille, tijm, oregano, dragon, kervel of provençaalse kruiden. Ook is het belangrijk om andere smaakmakers zoals knoflook, citroen, witte wijn en ui niet te vergeten. Tip: in de oven kan je de kabeljauw verpakken in folie met daarin witte wijn.

Kabeljauw bakken

Het bakken van een kabeljauw lijkt misschien lastig, maar met onze tips bak je de allerlekkerste kabeljauw. Begin met het verhitten van de pan met boter of olie op middelhoog vuur. Bak vervolgens de kabeljauw voor 3 tot 4 minuten. Draai de vis om met een spatel en bak de andere kant net zolang. Krijgt de kabeljauw een lichtbruine kleur? Dan is die klaar. Een goed gebakken kabeljauw verliest geen vocht, valt makkelijk uit elkaar en is van binnen mooi wit. Hoe lang een kabeljauw moet bakken varieert van het visproduct. Zo zijn kabeljauwfilets sneller gaar en duurt een dikke kabeljauwmoot soms langer. Meer weten over kabeljauw bakken? Op deze website vind je veel informatie over het bakken van een lekkere kabeljauw.

Zin in een kant-en-klare kabeljauw uit de frituur? Zoek een snackbar in de buurt en geniet!